Sugne på en seier

Landslagssjef Åge Hareide håper å unngå et helt år uten en eneste norske landslagsseier i fotball. (Foto: Erlend Aas / SCANPIX) Les mer Lukk

<pDnepropetrovsk (NTB-Sjur Natvig):Onsdag er det 364 dager siden Norges forrige landskampseier. Spillerne er sugne på å stoppe klokka før den når ett år.</p

Christian Grindheim mener det er belastning at det snart har gått et år siden sist Norge vant en landskamp i fotball. Her under tirsdagens treningen i Dnepropetrovsk i Ukraina. (Foto: Foto: Erlend Aas / SCANPIX)

– Jeg tror det er veldig viktig for gruppen å vinne nå. Det sliter på oss at det er så lenge siden sist. Vi får spørsmål om det hele tiden, og det ville være veldig greit om vi kan begrave det nå, sier Christian Grindheim.

– Vinner vi en kamp, så vil det forhåpentlig komme flere seirer. Da får vi mer selvtillit, og det er ikke så mye press.

Det står mer på spill enn i en vanlig treningslandskamp i november når Norge løper ut på Dnipro Arena (EM-arena i 2012) for å møte Ukraina onsdag kveld. Uten seier blir dette første landslagsår med null i seierskolonnen siden 1978. Siden Norge tok sin første seier i 1918 har bare fem år endt uten seier: 1924 (4 kamper), 1945 (3), 1949 (5), 1961 (9) og 1978 (7).

Før onsdagens kamp har Norge fire uavgjorte og tre tap på sju kamper i år.

– Det er for dårlig, og det må vi prøve å gjøre noe med onsdag, sier Åge Hareide. Lagkaptein Brede Hangeland er enig.

Tenning

– Det er i utgangspunktet bare den siste treningskampen i året, men vi har veldig lyst til å unngå å gå gjennom året uten seier. Vi er veldig tente, og etter en lang flytur var det utrolig bra kvalitet på den første treningen, sier Fulham-spilleren.

Hangeland peker på at det har vært mange utskiftninger i laget dette året, men ser også positive sider ved det som har vært et problem for Hareide.

– Åge er veldig flink til å gi unge spillere sjansen. Vi har ikke hatt samme kontinuitet som vi hadde i fjor, og det har sikkert gått noe ut over resultatene, men i lengre perspektiv tror jeg det vil bære frukter. Mange har fått verdifull erfaring, påpeker han.

Kvalitet

John Arne Riise mener det er på tide at marginene bikker litt Norges vei.

– Vi har vært utrolig uheldige i en del kamper. Vi har hatt flest sjanser i alle kampene i høst, men aldri fått seieren, sier han.

Både Riise og Grindheim skryter av kvaliteten på trening.

– Det var en god trening med mye mål. Det var koselig å spille. Jeg håper vi scorer like mye i kampen, sier Grindheim.

Tirsdag var det lukket trening på kamparenaen. Også opplegget til Hareide vitnet om at det er mer enn en vanlig privatkamp onsdag. (©NTB)