- Mannskapet i god behold

I FORHANDLINGER: Mannskapet på Sirius Star skal være i god behold og rederiet som eier skipet er nå i forhandlinger med piratene. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pMannskapet på oljetankeren som er kapret av pirater utenfor kysten av Øst-Afrika, er i god behold, ifølge rederiet Vela International. </p

Oljetankeren Sirius Star ble kapret utenfor kysten av Øst-Afrika på lørdag og er hittil det største skipet som er kapret i området. Skipet er lastet med om lag to millioner fat olje.

– Skipet er fortsatt under piratenes kontroll, men mannskapet skal være ved god helse og ingen av dem er skadd, skriver rederiet Vela International i en pressemelding. Rederiet bekrefter at de er i forhandlinger med piratene.

Det ble dessuten opplyst om at det ser ut til at skipet er på vei mot havnebyen Eyl i Somalia.

Mannskap på 25

Sirius Star, som eies av den saudiarabiske oljegiganten Aramco, har et mannskap på 25. Besetningsmedlemmene er fra Kroatia, Storbritannia, Filippinene, Polen og Saudi-Arabia.

De somaliske piratene greide lørdag å lure seg unna sikkerhetsnettverket av patruljerende krigsskip og kapret den 330 meter lange supertanekren Sirius Star, skriver vg.no. Skipet skal ha befunnet seg 833 kilometer utenfor kysten av Kenya.

På vei mot frihavn


Området der kapringen skjedde ligger sør for Aden-bukta, en av verdens mest trafikkerte sjøområder, der krigsskip har økt patruljeringen det siste året som følge av piratangrep. Den amerikanske marinen varslet først om kapringen mandag.

Rederiet Giganttankeren skal nå være på vei mot den somaliske havnebyen Eyl, ifølge en talsmann for den amerikanske marinen. Havnebyen på nordøstkysten av det lovløse Somalia er bokstavelig talt blitt en frihavn for pirater, og flere kaprede skip holdes i varetekt der mens piratene forhandler om løsepenger.