Helsvart dag for slalåmlaget

<pAksel Lund Svindal klarte ikke å kvalifisere seg for annen omgang i søndagens verdenscuprenn i slalåm i finske Levi. Han endte helt nede på 47.-plass.</p

På en helsvart norsk dag endte Lars Elton Myhre på 34.-plass, mens Truls Ove Karlsen og Iver Bjerkestrand kjørte ut.

Jean-Baptiste Grange forsvarte ledelsen fra første omgang og vant rennet foran Bode Miller og Mario Matt.

– Jeg kom ikke til Levi for en pallplass, men utelukkende for å vinne, sa Grange etter sin femte verdenscuptriumf i karrieren, den fjerde i slalåm.

– At jeg får en start som dette, er viktig ikke bare for meg, men for hele laget. En slik start setter standard og gir oss et perspektiv for resten av sesongen, sa 24-åringen videre.

Overlegen

Franskmannen var best i første omgang og imponerte også i finaleløypa, der han som siste startende kjørte inn til nest beste omgangstid. Sammenlagt seiret han 0,79 sekund foran amerikanske Miller.

Østerrikske Matt kjørte seg opp fra 9.-plass, men beste omgangstid hadde sveitseren Silvan Zurbriggen, åtte hundredeler foran Grange. Han avanserte fra 21.-plass og ble nummer fire.

Miller tilbake

Bode Miller var på pallen i slalåm for første gang siden 2004. Da vant han i Sestriere, og siden da har det meste endt i knall og fall i akkurat den disiplinen.

– Jeg tok en god del sjanser, men selv med et perfekt løp tror jeg Grange ville kommet foran meg med et par tideler, sa Miller.

Fjorårets slalåmspesialist, italieneren Manfred Moelgg, kjørte ut og endte uten poeng i søndagens renn. (©NTB)