Lyns skjebne avgjøres mandag

<pKlubblisensnemnda i Norges Fotballforbund (NFF) utsatte fredag behandlingen av Lyn Oslos søknad om lisens. Den endelige avgjørelsen skal tas mandag.</p

Klubben får anledning til å jobbe gjennom helgen for å dokumentere de løsningene den allerede har lagt fram for nemnda.

42 klubber søkte om klubblisensen som er nødvendig for å spille i eliteserien og 1. divisjon for menn og eliteserien for kvinner. 41 av disse klubbene fikk fredag lisens.

Men Lyn Oslo må fortsatt arbeide for å overbevise lisensnemnda.

– For å kunne sluttføre behandlingen av søknaden fra Lyn Oslo har vi bedt om dokumentasjon for den informasjonen som er blitt forelagt nemnda, sier nemndas leder Jan Løkling.

Ingen nye løsninger

Lyn Oslos klubbdirektør Erik Langerud sier til NTB at klubben nå må arbeide gjennom helgen, for å besvare lisensnemndas krav.

– Utover det ønsker vi ikke å gi ytterligere kommentarer før arbeidet er avsluttet, sier han.

– Som fotballpresident ønsker jeg at alle klubbene skal ha lisens, men lisensnemnda vurderer om de ikke sportslige kriteriene er til stede. Og den har helt suveren rett til avgjørelse, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til NTB.

Lyn Oslo får bare anledning til å dokumentere de løsningene klubben allerede har lagt fram for nemnda.

– Dette er i tråd med tidligere praksis, men innebærer at klubben ikke kan komme med andre løsninger enn de som er skissert for nemnda før helgen, sier Jan Løkling.

Onsdag ble det kjent at Lyn har store problemer med å innfri lisenskravet. Klubben risikerer å bli degradert til 2. divisjon.

Godt fornøyd president

Sondre Kåfjord er glad for at 41 av 42 klubber har fått klubblisens, og at det mandag kan bli 42. Men han tror det kan bli vanskeligere tider i årene framover.

– Det er noen tøffe utfordringer vi står overfor ja, men jeg har tror på, og har all grunn til å tro, at klubbene har skjønt det allerede, sier han.

– Det faktum at 41 eller 42 av klubbene nå får lisens, viser at klubbene har skjønt alvoret og tar de nødvendige kostnadsreduksjonene. Men at det blir tøft, det vet både jeg og klubbene, sier Kåfjord til NTB.