Ivoriansk jubel i Ålesund

Rosenborgs Didier Konan Ya skyter forbi Haraldur Gudmundsson (t.v) og utligner til 1-1. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pDidier Konan Ya ble så glad over å bli Rosenborgs reddende engel mot Aalesund, at han mer enn gjerne pådro seg en karantene. Ivorianeren vendte til 2-1-seier.</p

Etter å ha gjort sitt annet mål på under 20 minutter, og dermed vendt til Rosenborg-seier i jugendbyen, sikret en smilende Konan Ya seg det gule kortet som gjør at han står over kampen mot Lyn Oslo.

Ivorianeren rev av seg trøya og gikk side om side med kampleder Kristoffer Helgerud mens han viste fram trøye nummer åtte. Helgerud hadde det gule kortet klart, men det la ingen demper på Konan Yas humør.

Sammen med Steffen Iversen har han virkelig slått igjennom i år. Iversen og «Didi» utfyller hverandre på topp, og søndag var det Konan Ya som fikk spille førstefiolin. Iversen, for anledning RBK-kaptein, syntes nok makkerens toner var av det gode slaget.

I siget

Rosenborg er i siget for tiden, og det viste seg også fort i Ålesund. Det var tydelig at det var et bunnlag som tok imot et topplag. RBK fikk kontroll over kampen, men klarte ikke å spille seg til de store sjansene før hvilen.

Det klarte ikke Aalesund heller. Men vertene kunne likevel ta pause med 1-0-ledelse. Johan Arneng ordnet den på straffespark etter at Kris Stadsgaard hadde holdt et godt tak i Tor Hogne Aarøy i feltet.

Men Rosenborg ristet kalddusjen av seg da lagene entret kunstgresset til annen omgang. Marek Sapara, Per Ciljan Skjelbred og Abdou Razack Traoré storspilte på midtbanen, og i det 53. minutt fant Konan Ya veien til nettmaskene.

Et innlegg som gikk forbi alt og alle ble plukket opp av ivorianeren, som hadde få problemer med å utligne. Men 1-1-målet kunne ikke måle seg med det samme mann gjorde senere.

Fantastisk

I et fantastisk dribleraid tråklet han seg forbi det som var av forsvarere før han iskaldt satte inn seiersmålet. Rosenborg kunne fort scoret mer, men sikret de tre poengene som gjør at medaljekampen ennå er åpen.

Rosenborg er fire poeng bak Tromsø på sølvplass og Fredrikstad på bronseplass.

Aalesund innehar jumboplassen i eliteserien, to poeng bak HamKam på kvalifiseringsplass. (©NTB)


Mer om Fotball finner du på Startsiden