Kjempesmell for Arsenal

Arsenals Manuel Almunia forsøker forgjeves å redde ballen. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pMens Manchester United og Chelsea slet seg til seier mot sine «smålag», gikk Arsenal på en kjempesmell på eget gress. Nyopprykkede Hull kjempet tappert og fikk utrolig nok med seg en 2-1-seier.</p

Men det finnes nok ikke mange som tør å hevde at seieren var fortjent. Arsenal glitret til tider, men klarte ikke å omsette utallige storsjanser i mål. Gjestene i Hull klarte imidlertid nettopp det.

Hull er inne i sin første sesong i den engelske toppdivisjonen, og det var nok ikke stort håp om en trepoenger blant de oransjekledde lørdag.

Men gjestene levde opp til kallenavnet «tigrene» og forsvarte seg godt mot Arsenal i første omgang. Etter hvilen skjedde imidlertid det uunngåelige.

Etter et av mange flotte Arsenal-angrep var Paul McShane uheldig da han satte ballen i eget nett. Arsenals unggutt Theo Walcott storspilte i forkant av selvmålet.

Men da de frammøtte trodde Arsenal skulle punktere kampen, var det i stedet Hull som sjokkerte. Ti minutter etter kalddusjen utlignet Geovanni med et flott skudd fra rundt 30 meter.

Og som om ikke det var nok: Fire minutter senere sørget Daniel Cousin for jubelstemning blant de tilreisende da han headet Hull i føringen.

Arsenal presset hardt på mot slutten av kampen, men klarte aldri å få nettkjenningen som ville ha sikret poeng. Skudd hamret i treverket, like utenfor eller i klypene til Boaz Myhill, men mål ble det ikke.

Dermed sikret Hull seg en imponerende skalp i sin første sesong i den engelske eliteserien. For Arsenals del betyr tapet at Chelsea (1) og Liverpool (2) har en luke på to poeng etter seks kamper.

Hull er overraskende på sjetteplass, poenget bak Arsenal.

Ronaldo sikret United-seier

Manchester United tok imot Bolton hjemme på Old Trafford. De hvitkledde gjestene kjempet tappert, og kunne med litt flaks ha stukket av med poengene. Men lykken står som kjent den kjekke bi.

Og det var superstjernen Cristiano Ronaldo som fikk æren av å sende United i føringen. Portugiseren, av mange regnet som fotballens ypperste, sikret 1-0-ledelse på et feilaktig dømt straffespark etter en times spill.

Ronaldo har slitt med skade etter sommerens EM-sluttspill, men lørdag var han tilbake på scoringslistene i den engelske eliteserien. Portugiseren ble taklet, og kampens dommer Rob Styles pekte på krittmerket. Den avgjørelsen ble betegnet som hårreisende av så vel eksperter i TV-studioer, som Boltons spillere. Men Ronaldo utnyttet sjansen og ga «de røde djevlene» en etterlengtet nettkjenning.

– Jeg ble overrasket. Det så ut som om spilleren var på ballen. Det ga oss noe vi trengte i denne kampen. Selv om vi dominerte kampen og til tider spilte bra, var det vanskelig å komme foran, sa United-sjef Alex Ferguson til Sky Sports.

Etter målet tok United fullstendig kontroll over kampen. Kvarteret før full tid doblet Wayne Rooney ledelsen med et flott skudd. Ronaldo sto da for et flott framspill med hælen.

– Det handlet om å være tålmodige og spille med fart og fantasi, sa Ferguson.

Chelsea fortsatt ubeseiret i år

Chelsea gjestet nyopprykkede Stoke, og vertene viste at de ikke ville gi noe ved dørene. Chelsea presset på og måtte til en viss grad slite seg til 2-0-seier.

– Noen ganger er det umulig å spille vakker fotball. Vi må vinne kampen først og så, dersom det er mulig, spille bra fotball. Men det er vanskelig når motstanderen ikke vil spille, sa Chelsea-manager Luiz Felipe Scolari.

José Bosingwa sørget for at Chelsea ledet til hvilen. Portugiseren sikret 1-0 etter et flott angrep av de blåkledde i det 36. minutt. Frank Lampard fant Bosingwa på vakkert vis, og backen leverte varene.

Etter målet presset Chelsea videre på for å sikre en mer imponerende seier. Kvarteret før full tid sørget Nicolas Anelka for 2-0-seier etter et innlegg fra målscorer Bosingwa.

Chelsea har ikke tapt på 27 seriekamper. Med Scolari ved roret virker London-klubben som en knallsterk utfordrer til Manchester United i kampen om seriegull. (©NTB)