Topper Buskerud Aps valgliste

Martin Kolberg gir seg som partisekretær dersom han blir stortingskandidat. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pArbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg er foreslått som førstekandidat på Buskerud Aps liste ved neste års stortingsvalg.</p

– Jeg er svært glad for nominasjonskomiteens innstilling og takker for tilliten. Dersom jeg blir nominert, vil jeg bruke all min arbeidskraft på Stortinget og særlig for Buskerud, sier Kolberg i en kommentar.

Kolberg sier til VG Nett at han vil gi seg som partisekretær dersom han blir stortingskandidat.

13. desember

Nå er det lokallagene i Buskerud som skal avgjøre om Kolberg får førsteplassen, men det er nok lite trolig at den erfarne partisekretæren ikke får topplasseringen.

– Nå skal nominasjonsprosessen gå sin gang. Jeg har stor respekt for Buskerud

Arbeiderpartis organer, og avventer behandlingen fram mot nominasjonsmøtet, sier Kolberg.

Senest 1. desember vil nominasjonskomiteen avgi sin endelige innstilling om hvem som skal stå på Buskerud Aps stortingsliste. Forslaget skal behandles på et nominasjonsmøte 13. desember.

Etter Jagland

Aps erfarne partisekretær sier han har mottatt oppfordringer i eget fylkesparti om å stille som stortingskandidat etter at det denne uken ble kjent at Thorbjørn Jagland ikke stiller til gjenvalg som stortingskandidat fra Buskerud Ap.

– Derfor meddelte jeg nominasjonskomiteen at jeg stiller meg til disposisjon som kandidat, sier Kolberg.

Stortingspresident Jagland vil gi seg på Stortinget fordi han ønsker å bli kandidat til stillingen som generalsekretær for Europarådet etter britiske Terry Davis som går av i 2009.

– Rette personen

– Vi er veldig glade for å kunne presentere Martin Kolberg som vår førstekandidat.

Nominasjonskomiteen mener han er den rette personen til å fronte Buskerud Ap i den kommende valgkampen, og vi er sikre på at han vil gjøre en veldig god jobb for partiet i rollen som stortingsrepresentant, sier nominasjonskomiteens leder Jan Erik Thorgersen.

Stortingsrepresentantene Lise Christoffersen og Torgeir Micaelsen er foreslått på henholdsvis andre- og tredjeplass på Buskerud Aps liste. (©NTB)