Slutt for pengelens Valen

Foto: Scanpix
<pAnita Valen De Vries (39) får ikke de økonomiske hjulene til å gå rundt og avslutter sykkelkarrieren i VM lørdag.</p

Uten verken lønn eller stipender må tobarnsmoren fra Skien overleve på knapper, glansbilder og ektemannens inntekt. Nå er strikken strukket langt nok.

– De dårligst betalte mennene (protour) har 20.000 euro i året, jeg har null. Laget dekker kost og losji, men det er også det, forklarer Valen De Vries for NTB.

Noe stipend fra Olympiatoppen har hun ikke fått i år. Noen få sponsorer i grenlandsområdet har hjulpet veteransyklisten med noen kroner de siste sesongene.

– Kvinnesyklingen har ingen posisjon ettersom lite vises på TV. Også lagene sliter med å få sponsorer. Kun et knippe av de desidert beste i verden blir lønnet av lagene. Jeg skulle gjerne ha syklet videre, men kan ikke forsvare det økonomisk.

En forkjølelse som oppsto tirsdag, setter spørsmålstegn ved karriereavslutningen lørdag, der hun er eneste norske kvinne til start. Hun stiller til start, men neppe med topplassering innenfor rekkevidde.

I sommer tok 39-åringen med seg barna og flyttet til Nederland.

Karrierebeste satte Anita Valen De Vries i VM for fire år siden, da hun tråkket inn til bronsemedalje på fellesstarten. Hun er storesøster til Monica Valen, som vant VM-gull i sykling på Sicilia i 1994. (©NTB)