Vil knuse fattigdommen

Nå skal fattigdommen i verden til livs. Jens Stoltenberg (tv), Gordon Brown og Bill Gates bevilger alle mye penger til det globale problemet. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pRegjeringssjefer og næringslivstopper vil bidra med 90 milliarder kroner for å bekjempe fattigdom i verden.</p

New York (NTB-Reuters): Milliardløftene ble gitt under et møte i FN-hovedkvarteret i New York torsdag, etter at statsminister Jens Stoltenberg hadde lagt fram Den globale helsekampanjens første årsrapport.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon sier seg godt fornøyd med løftene som ble gitt under fattigdomstoppmøtet, sett i lys av den globale usikkerhet finanskrisen i USA har skapt.

Flere av pengeløftene er rett nok gitt tidligere, men andre var av ny dato, som de rund 950 millioner kronene Microsoft-grunnlegger Bill Gates vil bruke på utvikling av nye malariavaksiner.

Stoltenberg tror FN vil lykkes med å nå flere av sine såkalte tusenårsmål innen 2015.

– Et av målene er å halvere fattigdommen i verden, og det ligger vi an til å få til. Også barnedødeligheten går ned, selv om det ikke skjer så raskt som vi skulle ønske, sier Stoltenberg til NTB.

Han viser også til at mer enn to millioner mennesker nå får behandling mot aids, og at kampen mot malaria gir gode resultater. (©NTB)