Tilstår Flisa-drapet

<p22-åringen som er siktet for drapet på Flisa natt til søndag, har erkjent de faktiske forholdene og samtykket til fire ukers varetekt.</p

– Han har erkjent de faktiske forholdene at han har stukket med kniv. Men han har foreløpig ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, sier politifullmektig Henning Klauseie i Hedmark politidistrikt til NTB.

Thomas Aleksander Dreier (20) døde av flere knivstikk utenfor en pub på tettstedet Flisa i Åsnes kommune i Hedmark. 22-åringen ble pågrepet ved utestedet, etter at vakter og gjester hadde holdt ham i sjakk til politiet ankom.

– Vi har begjært to uker i isolasjon og ytterligere to uker i varetekt med brev- og besøksforbud. Den siktede har samtykket til dette, sier Klauseie.

22-åringen har også samtykket til at fengslingsbegjæringen gjøres i såkalt kontorforretning, hvilket betyr at det ikke vil bli noe fengslingsmøte tirsdag.

Foranledningen for knivstikkingen var en krangel mellom de to tidligere på kvelden. Det er uklart om den siktede dro for å hente kjøkkenkniven som ble brukt, eller om han hadde den på seg hele kvelden.

Et tjuetall vitner ble avhørt i saken mandag. Forklaringene på dette punktet kan avgjøre om siktelsen mot 22-åringen blir utvidet til overlagt drap.

– Vi holder fortsatt denne muligheten åpen, og håper å få avklart dette i videre avhør av vitner og den siktede. Vi regner med å gjøre nye avhør av mannen tirsdag eller onsdag, sier Klauseie.(©NTB)