Hjertesyk døde på venterom

<pEtter å ha forsøkt tre ganger å få legehjelp uten å lykkes, døde en 61 år gammel kvinne på venterommet til Sauda legesenter.</p

Sauda (NTB): Det var 10. januar i år at kvinnen, som tre år tidligere hadde fått transplantert nytt hjerte, begynte å føle seg dårlig. I 2007 fikk hun pacemaker, men nå kjente hun de samme smertene som før operasjonen. Både 61-åringen og hennes datter ringte til legevakten og vakthavende lege, men beskjeden de fikk var å se det an til neste dag. Dagen etter var det først mulig å få time neste dag, men datteren krevde time samme dag.

– Mamma satt tre kvarter i venterommet før hun fikk hjertestans og døde. Det som gjør ekstra vondt, er at legen på vakt ikke ga henne hjelp, sier 61-åringens datter til VG.

Datteren innklaget den vakthavende legen og Sauda legesenter til Helsetilsynet på vegne av familien. Tilsynet mener legen begikk et alvorlig pliktbrudd. Saken er oversendt til Statens helsetilsyn, som skal vurdere om det skal reageres mot legen, som sluttet etter kort tid ved legesenteret.

Sauda legesenter blir kritisert for ikke å ha gode nok rutiner for å ta imot pasienter med hjerteproblemer. (©NTB)

Forsidefoto: Scanpix.