Navarsete i politiavhør om råkjøring

 Samferdselsminister Liv Signe Navarsete, må forklare seg til politiet etter bilturen den 3. september. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pSamferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) må denne uka forklare seg for politiet om den angivelige råkjøringen på vei til en veiåpning i Lærdal 3. september.</p

Luster lensmannskontor bestemte seg tidlig for å etterforske den mye omtalte saken. To journalister fra avisen Nationen har fortalt at de kjørte like bak bilen til samferdselsministeren, men at farten ble brutt både i 60- og 80-sone. Farten skal på det meste ha vært helt oppe i 110 kilometer i timen.

– Samtlige av dem som var i bilen vil bli avhørt på telefon, sier fungerende lensmann i Lærdal, Per Klingenberg til NRK. Avhørene vil mest sannsynlig bli gjennomført denne uka.

– Det er for å få bekreftet eller eventuelt avkreftet om det har vært stor fart, sier Klingenberg.

Det var Navarsetes politiske rådgiver Dag H. Nestegard som satt bak rattet i statsrådens bil. Han har lagt seg flat for kritikken. Også stortingsrepresentant Erling Sande, som satt i baksetet, vil bli avhørt.

På grunn av all oppmerksomheten saken har fått i mediene, regner politiet med å få avklart raskt om det blir tatt ut tiltale mot førerne. De risikerer å bli straffet med bøter. (©NTB)