Innrømmer å ha startet fem branner i Bergen

<pEn mann i 40-årene har i avhør innrømmet å ha stått bak fem påsatte branner i Bergen i helgen.</p

Mannen ble pågrepet søndag. I avhør mandag erkjente han å ha stått bak til sammen fem ildspåsettelser lørdag og søndag i samme nabolag i Bergen.

– Han har innrømmet å ha forårsaket alle de fem brannene, og vi har all grunn til å feste lit til at han snakker sant, sier politioverbetjent Jan M. Skulstad i Hordaland politidistrikt til NTB.

Politiet kjenner foreløpig ikke til motivene for ildspåsettelsene.

Ukjent motiv

Fire av brannene skjedde søndag: To i Ibsensgate og to branner i Edvard Griegs vei. På lørdag ble et lager forsøkt påtent i Damgårdsveien. Alle stedene ligger innenfor et område på én kvadratkilometer i Kronstad.

Politiet kjenner foreløpig ikke til hvilket motiv mannen har hatt for å stifte brannene.

Politiet hadde mandag kveld ennå ikke tatt stilling til om de vil begjære mannen varetektsfengslet. Skulstad opplyser det kan bli aktuelt med en «annen løsning enn varetekt», og at mannen skal undersøkes av lege.

Startfasen

Politiet er fortsatt i startfasen av etterforskningen av storbrannen i Lehmkuhl-boden i Sandviken fredag 12. september. Ifølge politiet er det foreløpig ikke noe konkret grunnlag for å knytte mannen til også denne brannen.

Etterforskningen av Sandviken-brannen har avklart at det ikke var strøm koblet til bygget. Personer ble imidlertid observert i nærheten av brannstedet før brannen startet.

Ifølge Skulstad kommer trolig arbeidet med å holde den taktiske og tekniske etterforskningen opp mot vitneavhør til å ta lang tid. Det samme gjelder brannen i sjøbodene i Skuteviken natt til søndag 7. september. (©NTB)