Kvinne bosatt i Stavanger omkom i russisk flystyrt

Alle omkom da et 737-fly styrtet like utenfor et boligområde i byen Perm søndag. Foto: AP. Les mer Lukk

<pEn 49 år gammel kvinne som er bosatt i Stavanger er blant de omkomne etter flystyrten ved byen Perm i Russland natt til søndag.</p

Perm (NTB-Reuters-AP): Flyulykken krevde 88 menneskeliv, hvorav sju var barn.

Kvinnen er av russisk opprinnelse, men bor sammen med mannen og sønnen sin i Stavanger. Hun var på vei til å besøke moren sin i Russland da ulykken inntraff.

- Vi har fått bekreftet at kvinnen står på listen over de savnede etter flyulykken, sier Kjell W. Stadheim, som er leder i en menighet der kvinnen har vært aktiv, til NRK.

49-åringen er ansatt ved øyeavdelingen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Hun har sammen med mannen bodd seks år i Stavanger, og arbeidet også som tolk for hjelpeorganisasjonen Russlandshjelpen, skriver VG Nett.

Brann

Aeroflot-flyet av typen Boeing 737-500 var på vei fra Moskva til byen Perm, men styrtet da det var i ferd med å lande i Perm, som ligger i Ural, klokken 01.15 norsk tid søndag.

Flygelederne mistet forbindelsen med flyet da det var i 1.100 meters høyde. Det var dårlig vær i området da ulykken inntraff. Flyvraket ble funnet brennende og fullstendig ødelagt i utkanten av byen Perm.

- Flyet sto i brann mens det fortsatt var i lufta og så ut som en fallende komet, sier et kvinnelig øyenvitne til fjernsynskanalen Vesti-24.

Kilder fra russiske myndigheter sier til nyhetsbyrået RIA Novosti at flyet styrtet bare noen hundre meter fra bolighus i Perm.

Vrakdelene ble spredt over et område på fire kvadratkilometer.

Deler av den transsibirske jernbanen ble også truffet av vrakrester fra flyet.

Ikke terror

Ifølge regjeringstalskvinne Irina Andrianova er det ingenting som tyder på at ulykken skyldes terror eller sabotasje. Det oppsto spekulasjoner om mulig terrorisme fordi flyet startet å brenne mens det ennå var i lufta.

Boeing-flyet var 16 år gammelt, og ble sist teknisk godkjent i mai i år.

Blant de omkomne var 20 utenlandske statsborgere.

Om bord var også tidligere general Gennadij Trosjev, som var blant lederne av den russiske krigføringen i Tsjetsjenia og rådgiver for tidligere president Vladimir Putin. (©NTB)