Carlsen ble nummer to i sjakkturnering

<pNorske Magnus Carlsen (17) endte på andreplass i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen i Bilbao.</p

Bilbao (NTB): Lørdagens kamp mot verdensmester Vishy Anand endte med remis, noe som plasserte Carlsen på en andreplass totalt.

Dermed kunne Carlsen innkassere en premie på over 500.000 norske kroner, ifølge Nettavisen.

Førstepremien i turneringen var på 1,2 millioner kroner, og gikk til bulgarske Veselin Topalov.

- Magnus har gjort det veldig bra i denne turneringen. En stund ledet han, men etter hvert fikk han en kollaps og tapte to kamper på rad. Det var dette som hindret ham fra å ta førsteplassen, sier Carlsens lærer, og stormester, Simen Agdestein til NTB.

Forrige fredag skrev 17-åringen verdenshistorie da han seilte opp som nummer én på den uoffisielle verdensrankingen i sjakk. Ingen 17-åring har tidligere toppet denne listen, heller ikke legendene Bobby Fischer og Garri Kasparov.

- Carlsen er i ferd med å etablere seg i verdenseliten. En turnering som denne er en fantastisk mulighet fordi han får trent seg mot verdens aller beste spillere. Magnus er av typen som stabiliserer prestasjonene sine i det miljøet han er i, og så tar han et jafs og går forbi, sier Agdestein.

Carlsen har vært et stort sjakktalent siden han var ni år. I 2004 ble han verdens yngste stormester i en alder av 13 år. (©NTB)