Babelaktig, Liverpool

Liverpools Ryan Babel var sentral da Liverpool slo Manchester United fredag. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS. Les mer Lukk

<pRyan Babel hadde bare vært på banen i seks minutter da han fikset Liverpools første ligaseier over Manchester United siden 2004.</p

Liverpool (NTB): Babel kom inn på banen for Albert Riera snaut 20 minutter før full tid. Og han brukte ikke lang tid på å sette The Kop i fyr og flamme med sin avgjørende 2-1-scoring.

Javier Mascherano utfordret Ryan Giggs på Liverpools høyreside. Det så ut som om han var i ferd med å tape duellen, men Giggs maktet ikke å skjerme ballen ut over dødlinjen med argentineren jagende bak.

Mascherano fikk en tå på ballen som spratt inn igjen i feltet bak en fomlende Wes Brown og ble plukket opp av Dirk Kuyt. Nederlenderen sendte ballen rett på lissa til landsmannen Babel som banket den opp i nettaket bak Edwin van der Sar.

Kanonåpning

Manchester United hadde statistikken i ryggen før møtet på Anfield. Man må helt tilbake til 24. april 2004 for å finne sist nederlag for Alex Fergusons gutter i møtet med Liverpool.

Den gang på Old Trafford.

Og det så ut som om de røde djevlene skulle opprettholde den fine rekken da Carlos Tevez satte inn 1-0 allerede etter tre minutter på pasning fra nykommeren Dimitar Berbatov.

Wes Brown hadde ingen god dag på jobben for United. I tillegg til at han rotet seg inn i duellen som resulterte i 2-1-målet, skapte han balanse i regnskapet med et selvmål i det 26. minutt.

Men også keeper Van der Sar må ta på seg en del av skylden da kommunikasjonen mellom de to ikke var av den beste.

Med Riera i ryggen ble ikke Brown enig med keeperen sin om hvem som skulle ta ballen, det endte med at Van der Sar sendte den rett i kollegaen sin som styrte ballen i det åpne målet med kneet.

Så rødt

På overtid fikk Nemanja Vidic sitt annet gule kort på drøy ti minutter da han taklet Xabi Alonso. Dermed ble det en litt tidligere dusj på serberen.

Liverpool er dermed ubeseiret etter fire kamper og topper tabellen med 10 poeng på fire kamper, mens United står med fattige fire poeng etter sine tre kamper. (©NTB)