Bodhild Baasland kreves for 45 millioner kroner

Biskop Ernst Baaslands kone har fått inn krav på 45 millioner kroner. Her er biskop Baasland utenfor Stavanger tinghus, etter at han hadde slått seg selv konkurs i Stavanger tingrett. (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX) Les mer Lukk

<pFlere kreditorer har meldt seg etter at ekteparet Baasland ble slått konkurs torsdag. Bodhild Baasland har fått inn krav på 45 millioner kroner.</p

Stavanger (NTB): Kravet for biskop Ernst Baasland har passert 12 millioner kroner, ifølge Rogalands Avis.

Forretningsadvokatene Tor Haver og Per T. Sekse er oppnevnt som bobestyrere for biskop Baasland og hans kone. Da ekteparet ble slått konkurs i Stavanger tingrett torsdag var det krav på totalt 16 millioner kroner som lå til grunn. Etterpå har det meldt seg flere kreditorer.

Bobestyrer Per T. Sekse understreker at noen av kravene angår både Bodhild og Ernst Baasland, så det blir ikke riktig å legge sammen de to tallene.

Fra før er det kjent at Selvaag-arvingene Cecilie Nustad og Ole Gunnar Selvaag er blant Bodhild Baaslands kreditorer, med et krav på 26,6 millioner kroner. To eller tre andre privatpersoner har meldt seg. I tillegg kommer SR-Bank og Nordeas krav på rundt 9 millioner kroner.

Kreditorene har frist til 13. oktober med å melde inn sine krav. Skiftesamling for bispeparet holdes i Stavanger tinghus 31. oktober.

Biskopens leilighet i Oslo er lagt ut for salg med en prisantydning på 6,6 millioner kroner. I tillegg skal en hytte på Flekkerøy ved Kristiansand selges. Taksten er drøyt 3 millioner kroner. (©NTB)