Navarsete til topps i Sp

<pLiv Signe Navarsete gikk fredag til topps i Senterpartiet.</p

Oslo (NTB): Hun ble enstemmig og til dundrende applaus valgt på det ekstraordinære landsmøtet i Oslo.

Navarsete (49) skal gjenreise selvtilliten og pågangsmotet i partiet etter den dramatiske avgangen til Åslaug Haga i juni.

Avsløringer om uregelmessigheter i forbindelse med en brygge og et stabbur førte til at Haga gikk av som partileder og statsråd med umiddelbar virkning 19. juni.

Nestleder Lars Peder Brekk har fungert som leder fram til det ekstra innkalte landsmøtet. Det har imidlertid aldri vært tvil om at Navarsete skulle føre videre arven fra tidligere mektige senterpartikvinner som Anne Enger (Lahnstein) og Haga.

Senterpartiet la nylig fram et utkast til prinsipp- og handlingsprogram, der det framgår at partiet vil bruke 40 milliarder kroner ekstra de kommende fire år på utdanning, forskning, veier, jernbane og bredbånd.

Navarsete, som selv kommer fra Sogn og Fjordane, sier at Sp vil prioritere veier på Vestlandet framfør de tungt trafikkerte veiene på Østlandet.

Den nyvalgte partilederen gjør det klinkende klart at Sp går til valg på en fortsettelse av det rødgrønne samarbeidet og at det ikke eksisterer noen plan B. (©NTB)