Microsoft logger tastetrykkene dine

<p Microsofts nye nettleser Internet Explorer 8 får en ny funksjon som paranoide nettbrukere neppe vil like. Microsoft kan nemlig logge tastetrykkene dine når du bruker nettleseren.</p

Google har den siste uken fått mye kritikk på grunn av en funksjon som gjør at alt du skriver i adressefeltet i selskapets nye nettleser Chrome, blir logget og sendt til Google. Men Google er ikke alene. Nå viser det seg at også Internet Explorer 8 (IE8) fra Microsoft får samme funksjon, skriver Computerworld.no.

IE8 er for tiden under betatesting, og er dermed ikke offentlig lansert. Det er under betatestingen at funksjonen «Suggested sites» har blitt avdekket. I likhet med Chrome-nettleseren fra Google skal poenget med å logge det du skriver i adressefeltet, være å gi deg forslag til nettsider som kan være av interesse for deg.

Microsofts brukeravtale for IE8 gjør det samtidig klart at Microsoft tar seg til rette og innhenter informasjon fra datamaskinen din som IP-nummer, språkinnstillinger, hvilke nettsider du besøker, og hvor lang tid du bruker på de forskjellige sidene. (©NTB)