Glimt overkjørte Brann

<pNå henger Mons Ivar Mjeldes framtid som Brann-trener i en tynn tråd. Søndag ble det 1-3-nederlag borte mot Bodø/Glimt.</p

Bergen (NTB): Resultatet føyer seg inn i rekken av flere dårlige Brann-kamper den siste tiden.

Enkelte har krevd Mjeldes avgang. Kravene blir nok ikke færre eller mildere etter søndagens tap.

Brann-keeper Håkon Opdal snakket ikke om sin egen trener, men lot seg imponere av hjemmelaget.

- Glimt er gode på overganger, og det visste vi. Enda klarte vi ikke å hindre dem i å få mange av dem, sukket sisteskansen.

- At de nå er med i medaljekampen er fullt fortjent, la han til.

Runar Berg utligner for Bodø/Glimt på vei mot 3-1-seier over Brann i eliteserien søndag. (Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde, SCANPIX).

Brann fikk riktig nok en god start på kampen i Bodø. Erik Huseklepp ga Brann ledelsen med et skudd fra skrå vinkel 25 minutter ut i kampen. Men etter det hadde ikke gjestene fra Bergen noe som helst å juble for.

Olsen-perle

Ti minutter etter Huseklepps mål utlignet evigunge Runar Berg med et knallhardt skudd etter innlegg fra Trond Olsen. Uavgjortresultatet holdt seg til pause, men etter hvilen kollapset Brann.

Trond Olsen spilte en svært god kamp for Bodø/Glimt, og etter 68 minutter fikk han sende vertene i ledelsen. Med et skudd fra 16 meter ordnet han 2-1.

Ti minutter senere sørget samme mann for å gjøre ydmykelsen komplett for Brann. Olsen ble tomålsscorer med et nydelig mål fra langt hold.

- Vi gjør en fantastisk match og viser muskler. Vi er uheldige og får et mål imot, men kommer tilbake. Personlig synes jeg dette var en av mine aller beste kamper denne sesongen, sa spissen som scoret to og spilte fram Runar Berg da han utlignet.

Dermed kunne Glimt-spillerne feire 3-1-seier i en sesong der de aldri slutter å overraske.

Langt bak

Brann-spillerne slutter ikke å overraske de heller. Men feiringen uteblir. For der Bodø/Glimt imponerer og spiller langt bedre enn ventet, er det stikk motsatt i Bergen.

Brann er for første gang på en halv mannsalder regjerende seriemester, men i år er nedrykksstreken nærmere enn medaljekampen.

Brann står med 24 poeng etter 19 kamper og er godt plassert på nedre halvdel av tabellen.

Etter mesterligakvalifiseringstapet mot Marseille i midtuken ble det hevdet at Mons Ivar Mjelde ikke ville tåle et tap for Glimt.

Søndag kom tapet. Så gjenstår det å se om Mjelde lider samme skjebne som Sören Åkeby som søndag fikk sparken som Aalesund-trener. (©NTB)