Tottenham stjal poenget

Chelseas Juliano Belletti (høyre) utfordrer Tottenhams Luka Modric (midten) i kampen på Stamford Bridge søndag ettermiddag. Foto: REUTERS / Alessia Pierdomenico. Les mer Lukk

<pTottenham tok sesongens første poeng etter et heldig mål mot Chelsea søndag.</p

London (NTB-Reuters): Dette var sesongen Tottenham endelig skulle utfordre de «fire store» i engelsk fotball, men så åpnet det med to tap.

Det var derfor med middels optimisme laget reiste til bortekamp mot storfavoritten Chelsea, som hadde åpnet med to strake seirer.

London-derbyet var altså et oppgjør topp mot bunn.

Chelsea tok oppskriftsmessig ledelsen etter 27 minutter, da Juliano Belletti beinet ballen inn etter corner. Men rett før det skulle blåses for pause, taklet Frank Lampard bakover mot eget mål, en takling som ble til et perfekt gjennomspill til Tottenhams Darren Bent.

Han takket for gaven med å utligne.

Flere mål ble det ikke, til tross for flere sjanser begge veier i annen omgang.

Fornøyd Scolari

Men Chelseas nye sjef Luiz Felipe Scolari var ikke altfor deprimert over poengtapet.

- Det var en vanskelig kamp, og vi er fornøyde med uavgjort. Sju poeng er OK, sa han.

- Tottenham spilte bra. De er et spillende lag av høy kvalitet, mente brasilianeren.

- Vi hadde flere sjanser, men var ikke gode nok i avslutningene. I England er det sånn at hvis du har to-tre sjanser uten å score, så vinner du ikke.

Savnet av Didier Drogba var tydelig hos Chelsea, som sløste fælt foran mål. Og Tottenham spilte uten Dimitar Berbatov, som ble betraktet som ikke helt mentalt forberedt, siden han så gjerne vil til Manchester United.Med ett poeng krøp Tottenham opp fra tabellbunnen, så vidt, med bedre målforskjell enn West Bromwich.

Chelsea beholdt tabelledelsen, i hvert fall inntil Liverpools ettermiddagskamp mot Aston Villa. (©NTB)