Birken-deltakerne robbet

 
<pUkjente gjerningsmenn klarte natt til lørdag å stjele sykler til en verdi av en halv million kroner fra deltakere i Birkebeinerrittet.</p

De 30 deltakerne fra Bryne sykkelklubb oppdaget tyveriet da de åpnet låven der syklene sto parkert på Børkje Gård ved Lillehammer lørdag morgen.

Syklene hadde blitt låst og lagret for natten, men da deltakerne kom for å hente dem, oppdaget de at 14 av de dyreste syklene var forsvunnet. Syklene er i prisklassen 20-40.000 kroner, og har en samlet verdi på opp mot en halv million kroner, skriver VG Nett.

Turleder Fridtjov Helland sier medlemmene både er fortvilet over tyveriet og ekstremt skuffet over at de risikerte å gå glipp av sykkelrittet, som de har trent til i månedsvis.

– Dette må være et godt organisert innbrudd. Tyvene vet hva de gjør, siden bare de dyreste er valgt ut, sier Helland.

Arrangørene og sykkelklubben forsøkte å skaffe nok sykler til veie slik at syklistene likevel skulle kunne gjennomføre løpet.

Daglig leder Tone Lien i Birkebeinerrittet sier de ikke tidligere har hatt problemer med tyverier. Hun anmoder deltakerne om å passe ekstra godt på syklene sine. (©NTB)