Nesten 40 opprører drept

Beboere ser på en bombet jenteskole i Swat-dalen i Pakistan tidligere i august. Les mer Lukk

<pNesten 40 opprørere er drept i harde kamper med regjeringsstyrker i Swat-dalen nordvest i Pakistan. Et av opprørernes store ammunisjonslagre er ødelagt, opplyser talsmenn for hærledelsen i Islamaba

Den pakistanske militærtalsmannen Nasir Ali sa lørdag at kampene i Swat-dalen vil fortsette til området er renset for opprørere. Dalføret er ett av tre områder i det nordvestlige Pakistan der regjeringsstyrkene nå trapper opp sine operasjoner.

– Vi har klare ordrer fra provinsregjeringen og den militære ledelsen om å fullføre operasjonen og sørge for at opprørerne blir beseiret. Regjeringen må og skal ha full kontroll over disse områdene, framholdt Nasir Ali.

Operasjonene pågår i Swat, rundt 150 kilometer nord for den pakistanske hovedstaden Islamabad, samt i Bajaur-området ved grensen mot Afghanistan lenger vest og i Sør-Waziristan i sørvest. Om lag en kvart million mennesker er drevet på flukt fra kampene.

Regjeringsstyrkenes offensiv mot opprørerne møter tilfredshet i USA og blant andre av Pakistans allierte. Disse landene hadde fryktet at regjeringen i Islamabad ville trappe ned offensiven etter at Pervez Musharraf for to uker siden måtte gi fra seg makten. (©NTB)