«G-strengmannen» varetektsfengslet

<pEn 27-åring som har innrømmet å ha skaffet seg trusene til unge jenter over hele østlandsområdet er varetektsfengslet i fire uker.</p

Mannen fikk tilnavnet «G-strengmannen» i mediene, etter det ble kjent at han har kontaktet ukjente jenter for å skaffe seg de brukte trusene deres. Jenter helt ned i tiårsalderen skal ha blitt kontaktet av mannen, ifølge politiet.

Mannen ble pågrepet i sitt hjem i Røyken i Buskerud natt til torsdag, siktet for seksuell krenkende atferd. Torsdag ble han varetektsfengslet i fire uker på grunn av gjentakelsesfare, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt.

–75 forhold

Mannen skal kommet i kontakt med jentene via ulike kontaktkanaler på internett, eller ved å sende dem tekstmeldinger. Han skal så ha tilbudt jentene kontanter, påfylling av kontantkort og mobiltelefoner mot å få de brukte trusene deres.

27-åringen skal ha tilstått 75 forhold, der han ba om å holde kontakt med jenta eller få undertøyet. Han skal ha vært i kontakt med jenter over hele Østlandet, og politiet tror det kan være snakk om flere tilfeller enn det de kjenner til.

Beslagla truser

– Det er sikkert mange jenter som har hatt kontakt med mannen uten at de har orientert sine foreldre om det. Aktiviteten hans kan være en påminnelse til foreldre om å ha litt kontroll med hva de unge jentene bruker nettet og SMS til, sier politioverbetjent Victor Valaker ved Røyken lensmannskontor.

– Jeg er sikker på at det er enda flere jenter som har skaffet seg påfylling på sine mobiltelefoner eller kontanter for å holde kontakt med mannen, eller ved å sende undertøy til han, sier han.

Politiet opplyser at det er beslaglagt en del truser i forbindelse med saken.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 201, som omhandler seksuell krenkende eller uanstendig atferd overfor barn under 16 år. (©NTB)