Etterlyser tre etter Trondheims-drap

Etterforskningsleder Terje Lunde ved Sør-Trøndelag politidistrikt . Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pPolitiet i Trondheim etterlyser tre personer i forbindelse med drapet på Mahmed Jamal Shirwac.</p

Trondheim/Oslo (NTB-Snorre Schønberg): Drapet skjedde i Ringvålveien natt til lørdag.

De tre personene var trolig passasjerer i bilen til den avdøde Mahmed Jamal Shirwac. Ifølge et vitneutsagn skal et par og en mann ha satt seg inn i bilen hans rundt klokken 0.15 natt til lørdag.

Mannen skal være rundt 30 år gammel, mens paret trolig er i alderen 25-35 år, opplyser politiet i Trondheim.

– Vi har et vitneutsagn som har gitt uttrykk for at det er tre personer som har satt seg inn i offerets bil og kjørt fra Søndregate ca. klokka 0.15. Det er rundt en time før drapet fant sted, sier etterforskningsleder Terje Lunde til NTB.

– De tre personene ønsker vi innstendig å komme i kontakt med. Vi vil gjerne avhøre dem som vitner i saken, sier Lunde.

– Helt åpent

Etterforskningen av drapet er fortsatt helt åpent, sier etterforskningslederen. Lunde understreker at politiet jobber på spreng for å oppklare saken.

– Vi setter alt inn på å oppklare saken. Når det gjelder å oppklare drapssaker med ukjent gjerningsmann er muligheten som regel stor. Men det handler om tid. Dette er et tidkrevende og møysommelig arbeid, sier han.

30 personer jobber med saken, som har skapt frykt i det somaliske miljøet i Trondheim. De frykter at gjerningsmannen som fortsatt er på frifot vil ramme dem.

– Det somaliske miljøet har ikke noe spesielt å frykte. Vi gjør det vi kan for å oppklare saken. Det er ikke noe som tyder på at det per nå er rettet noe mot det somaliske miljøet på en slik måte at det skal fremkalle frykt, sier Terje Lunde.

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med en mann som satt seg inn i den avdødes bil i 1.-tiden natt til lørdag. Mannen ble etterlyst søndag, men har ikke meldt seg til politiet.

– Han har ikke meldt seg. Vi er fortsatt interessert i å komme i kontakt med vedkommende, sier Lunde.

Leter fortsatt etter drapsvåpenet

Trondheims-politiet har fortsatt ikke funnet noe som kan gi dem et motiv. Drapsvåpenet er heller ikke funnet.

– Vi savner drapsvåpenet og det er et veldig viktig område for oss å jobbe videre med, sier etterforskningslederen.

De kriminaltekniske undersøkelsene av den avdødes bil er imidlertid ferdige.

– Da gjenstår det møysommelige arbeidet med å bearbeide og jobbe gjennom laboratorieprøvene for å se om vi kan sikre spor, sier Terje Lunde til NTB.

46 år gamle Mahmed Jamal Shirwac ble natt til lørdag funnet død på Heimdal i Trondheim. Shirwac ble skutt flere ganger i hodet, og politiet beskrev det som et «usedvanlig brutalt drap». (©NTB)