Kaprerne krever å få fly til Paris

Illustrasjonsfoto: På bildet tatt 31. juli trener antiterrorgruppen i Libya på å borde fly. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pEt kapret sudansk passasjerfly med 95 passasjerer om bord landet tirsdag kveld i Libya, men kaprerne ønsker å bli fløyet til Paris.</p

Kaprerne er ikke interessert i noen forhandlinger og har bare et krav: at flyet får drivstoff slik at det kan fly videre til Paris, sa direktøren ved flyplassen i Kufra, ifølge det libyske nyhetsbyrået Jana.

Jana sier også at kaprerne hadde avvist et tilbud om mat til passasjerene og et tilbud om legehjelp til passasjerer som besvimte på grunn av manglende air conditioning på flyet.

Flyet var på vei fra Nyala i det voldsherjede Darfur til Sudans hovedstad Khartoum tirsdag da kapreren trengte inn i cockpiten.

Ifølge den arabiske fjernsynskanalen Al Jazeera var det ti kaprere om bord i flyet, som alle var fra en gren av Sudan Liberation Movement (SLM), en av de opprinnelige gruppene bak opprøret i Darfur.

En av kaprerne sa selv at de tilhører gruppa til Abdel Wahid Mohammed Nur som bor i Paris. Men en talsmann for fraksjonen, som i 2006 nektet å undertegne en fredsavtale med regjeringen, avviste raskt at de hadde noe med kapringen å gjøre.

En av kaprerne truet flygerne med kniv og forlangte å bli fløyet til Kairo i Egypt. Men flyet mellomlandet tirsdag kveld i den sørlibyske byen Kufra for å etterfylle drivstoff, meldte Al Jazeera.

Det kaprede flyet av typen Boeing 737 tilhører det private selskapet Sunair, opplyste det statlige flyselskapet Sudan Airways. Sudansk flytrafikk har en stygg statistikk, både når det gjelder kapringer og ulykker. (©NTB)