- Demonstrantene vil starte et kupp

20.000 demonstranter samlet seg i Bangkok for å kreve den sju måneder gamle koalisjonsregjeringens avgang. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pFlere tusen thailandske demonstranter klarte tirsdag å ta seg inn til statsministerkontorene i Bangkok. </p

Bangkok (NTB-Reuters-AFP): Den thailandske statsministeren anklager dem nå for kuppforsøk.

– Demonstrantene vil ha kupp og blodbad. De vil ha militæret ut i gatene igjen, sa landets statsminister Samak Sundaravej etter at en gruppe demonstranter brøt seg gjennom sperringen rundt kontorbygningen hans. Demonstrantene viftet med thailandske flagg og gule bannere for å vise sin støtte til monarkiet.

Ingen av demonstrantene prøvde å ta seg inn i selve regjeringsbygningen, og politiet skal etter hvert ha åpnet en av portene for demonstrantene.

Kontroll

Sundaravej valgte å gi innenriksministeren direkte kontroll over politiet for å få en slutt på tirsdagens aksjon.

– Vi vil gjøre alt for å bringe situasjonen tilbake til det normale, sa statsministeren til thailandsk TV.

– Politiet vil gå bestemt til verks mot demonstrantene. Myndighetene har gitt dem mye tid, og nå er myndighetenes tilbakeholdenhet snart over, sa han og truet demonstrantene med at «militæret vil ikke la dem ta kontroll over landet».

Aksjoner

Folkets allianse for demokrati (PAD) har gjennomført protestaksjoner mot myndighetene siden mai og hevder Samak driver landet på vegne av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra. Alliansen samlet om lag 20.000 demonstranter i Bangkok tirsdag for å kreve den sju måneder gamle koalisjonsregjeringens avgang.

En gruppe regjeringsmotstandere tok tirsdag kontroll over en TV-stasjon og gjennomførte aksjoner utenfor en rekke departementer i det demonstrantene kaller et siste oppgjør i kampen for å presse Samak Sundaravej til å gå av. (©NTB)


Les flere nyheter fra Asia på Startsiden.