Kan ha drept Rose (4)

Politiet har i lengre tid lett etter Rose Ron. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pEn 45 år gammel israeler er mistenkt for å ha drept sitt fire år gamle barnebarn. </p

Tel Aviv (NTB-DPA-AP): Drapet skal ha vært ledd i en innfløkt familietragedie, der 45-åringen hadde et forhold til sin egen svigerdatter.

Lille Rose Rons bestefar skal ha tilstått at han drepte jenta for tre måneder siden og kastet henne i en elv i utkanten av Tel Aviv. Men han har senere kommet med en rekke andre forklaringer på forsvinningen, og blant annet sagt at han solgte henne til palestinere.

Nå tror politiet imidlertid at 45-åringen Ronny Ron og hans svigerdatter og elskerinne, jentas mor Marie, sammen sto bak forsvinningen. De to sitter arrestert, mens Rose Rons oldemor Viviane er satt i husarrest på mistanke om medvirkning.

– De mistenktes forklaringer gir grunn til frykt for at Ronny og Marie er innblandet i voldelige overgrep mot og drap på Rose, sa sjefetterforsker Ilan Ben-Shalom tirsdag. Ronny Rons advokat Revital Swid sier hennes klient medgir å ha slått jenta.

Svært mye er fortsatt uklart i saken, som betegnes som en av de mest kompliserte i Israels kriminalhistorie. Motivet for det angivelige drapet skal ha vært at bestefaren og hans elskerinne – som altså var Rose Rons mor – var lei av jentas vanskelige oppførsel. (©NTB)