Inn fra kulden

TIlbake på toppen. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pSteffen Iversen får fortsette sin landslagskarriere.</p

Oslo (NTB-Magnus Aabech): Åge Hareide er ferdig med Steffen Iversens bytur. Rosenborg-stjernen er tilbake i landslagsvarmen når VM-kvalifiseringen starter.

Iversen (31) ble sendt hjem etter å ha møtt opp for sent til forrige landslagssamling på grunn av en bytur kvelden før. Tirsdag var spissveteranen tilbake i troppen da Hareide presenterte mannskapet til VM-kvalifiseringskampen mot Island.

– Vi er ferdig med den saken, sa Hareide til NTB.

Landslagssjefen kommer derfor ikke til å ta noen alvorsprat med Iversen når landslaget møtes neste uke.

– Vi snakker like mye med alle spillerne og kommer ikke til å ha en spesiell prat med ham. Det er ikke nødvendig. Vi forbereder oss som én tropp og ett lag, sa Hareide.

Aldri i tvil

Han var aldri i tvil om at «Ivers» skulle få en ny sjanse.

– Han ble tatt ut sist på bakgrunn av det han hadde gjort på banen før det som skjedde. Han måtte omtrent ha gått i stå for ikke å blitt tatt ut, mente landslagssjefen.

Hareide fulgte Iversen i 0-0-kampen mot Brann søndag og ble imponert av det han viste. Selv om det ikke ble scoring, mente Hareide at RBK-spissen var blant banens beste spillere.

– Jeg er glad på Steffens vegne at han fikk vist hvor bra han er. Han manglet bare en scoring, sa Hareide.

Iversen selv var glad for at han er tilbake i troppen.

– Jeg er litt lettet. Det er jo et ekstra press på meg nå, og jeg er veldig, veldig revansjsugen, sa Iversen ifølge adressa.no.

Tror på høstform

Iversen er ett av 21 navn i troppen til Island-kampen på Ullevaal stadion 6. september. Det er den første kampen i VM-kvalifiseringen.

– Det er alltid viktig å vinne åpningen i en kvalifisering. Det gjorde vi mot Ungarn i EM-kvalifiseringen. Det gir en god følelse og er det vi strever etter, sa Hareide.

Så langt i år står Norge uten seier på fire kamper. I vinter ble det tap for Montenegro og Wales, mens det siden er blitt uavgjort mot Uruguay og Irland.

– Når kvalifiseringskampene kommer, pleier det som regel å være den beste tiden for oss. Det at vi har slitt de to siste årene i februar og mars, har hatt lite med det vi har gjort på høsten, sa Hareide.

Likevel forventer han ikke noen enkel kamp mot Island.

– Jeg tror de satser på å spille kompakt. De kommer til å ha mye folk på rett side, og det vil bli både trangt og fysisk, sa landslagssjefen. (©NTB)