Kaos da OL-heltene landet

 
<pDet hersket fullt kaos da håndballjentene, Andreas Thorkildsen og Nina Solheim landet på norsk jord mandag kveld.</p

OL-heltene ble møtt med jubelbrøl, norsk flagg og boller som moren til Karoline Dyhre Breivang hadde bakt. Først kom Torkildsen, deretter håndballjentene og Nina Solheim.

Små og store håndballentusiaster hadde ventet i sju lange og sju brede på de norske gullmedaljevinnerne som endelig kom, et par timer for seint. Noen av dem til og med uten bagasje. Den hadde blitt borte på turen fra Beijing. Det var det imidlertid ikke tid til å tenke på i folkehavet og blitsregnet.

Glad og trøtt

Katja Nyberg så ut som om hun var veldig klar for å komme seg hjem til Danmark, der sesongoppkjøringen venter.

– Jeg er glad, men litt trøtt. Jeg tror ikke det blir vanskelig å motivere seg til spill i Danmark etter dette, jeg tror faktisk det blir lettere, sa storskytteren som allerede torsdag er tilbake i trening med Ikast.

Også samboer Gro Hammerseng var gåen etter to dager med feiring og en lang flytur.

– Jeg har ikke fått all bagasjen min og er litt sliten, men det er deilig å være hjemme igjen, sa en svært hes, men blid kaptein.

Lengtet etter senga

Torkildsen innfridde igjen og tok sitt andre strake OL-gull da han knuste konkurrentene i spydfinalen. Han skal i aksjon allerede i helgen i Zürich og tror ikke det skal bli noe problem å nullstille seg etter Beijing-bragden.

– Nå skal jeg ha to rolige dager. Det er seks timers tidsforskjell og jeg må omstille meg. Jeg er i god form, så vi får se hvordan sesongavslutningen blir, sa spydesset som spesielt lengtet etter én ting da han var i Kina.

– Det skal bli godt å sove i sin egen seng i natt, smilte han.

Hyllet Solheim

Nina Solheim klinte til med OL-sølv og fikk en aldri så liten revansj etter nedturen i Aten for fire år siden.

Gratulantene sto i kø på Gardermoen da helten landet.

– Du skulle vært hjemme og sovet for lenge siden, du, sa hun til en liten kar som sto der med en blomst og store øyne og tittet på sin store helt.

– For en herlig gjeng dere er, utbrøt hun etter å ha blitt lesset ned med gratulasjoner.

– Det begynner å gå opp for meg nå når jeg ser alt dette, sa sølvjenta som så merkelig opplagt ut til å ha vært på reisefot i timevis. (©NTB)