Sprengte hjemmelaget bombe – fem hus evakuert

<pEn 22 år gammel mann ble lettere skadd da en kjemikalieblanding eksploderte i garasjen hans i Heggedal i Asker mandag. </p

Heggedal (NTB): Fem hus ble evakuert etter at en kjemikalieblanding eksploderte i garasjen til en 22 år gammel mann i Heggedal i Asker mandag. Mandag kveld kunne de evakuerte vende hjem.

Politiet fikk melding om eksplosjonen klokken 17.24. Eksplosjonen skjedde etter at 22-åringen hadde blandet kjemikalier. 22-åringen ble brakt til Rikshospitalet med skader i begge hendene.

Politiet fant mange forskjellige kjemikalier i garasjen som de ikke kunne identifisere, og fem hus i nærheten ble derfor evakuert. Oslo-politiets bombegruppe ble tilkalt.

– Her er det snakk om en hjemmelaget bombelignende sak som har gått i luften, sier operasjonsleder Tore Haugen i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Mandag kveld lot politiet de evakuerte vende hjem.

– Vi har tatt med oss det vi med sikkerhet vet at vi kan frakte bort. Ulykkesstedet er forseglet til tirsdag. Da vil vi fortsette ryddingen av garasjen. Vi har vurdert situasjonen som sikker, sier Haugen. (©NTB)