Kriget seg til seier

Vålerengas Mohammed Abdellaoue (t.v.) i duell med Kristian Sørli. Foto: Scanpix/Stian Lysberg Solum. Les mer Lukk

<pStrømsgodset sto med 14 bortekamper uten seier, men i en nitrist forestilling på Ullevaal stoppet Christer George marerittrekken da Vålerenga ble slått 2-1.</p

Oslo (NTB): I en kamp preget av pasningsfeil og lavt tempo ble George bortelagets helt da han fikk to sjanser alene med VIF-keeper Troy Perkins åtte minutter før slutt.

Perkins reddet den første, men kunne ikke avverge returen fra skrå vinkel. Scoringen sikret SIF tre poeng på bortegress for første gang siden 22. juli i fjor da Odd ble senket i Skien.

Med seieren tok Godset et langt steg vekk fra nedrykksstriden, mens Vålerenga snart må begynne å se seg bakover på tabellen.

Formsvake VIF har etter tapet mandag spilt fem seriekamper på rad uten seier (0-3-2). Det synes å være i cupen at Oslo-laget må redde sesongen i Martin Andresens første sesong som hærfører.

Den tidligere landslagskapteinen var svært blek i en syltynn forestilling på nasjonalarenaen. Pasningskvaliteten på begge lag var svak. Til tider var det rene Alzheimer-fotballen der hver eneste pasningslegger så ut til å ha glemt hvem som spilte på lag med hvem.

For hjemmepublikummet var den store beholdningen Espen Johnsens gavepakke til Mohammed Abdellaoue tidlig i 2. omgang. VIFs komet tok vare på muligheten, i motsetning til minuttet før da hans avslutning gikk i stolpen. Men det var eneste gang vertene fikk nettkjenning i en sjansefattig kamp.

Strømsgodset tok ledelsen allerede etter fire minutter da André Bergdølmo scoret sikkert på straffespark etter at André Muri hadde revet ned Steffen Nystrøm.

Vålerenga har et godt tak på SIF historisk sett. Mandagens triumf var faktisk bare drammensernes tredje på bortegress i seriesammenheng mot VIF.

Tidligere er det blitt full pott i 1968 (6-1) og 1999 (3-2).

Dommer Kjetil Sælen hadde ingen god dag, og gjorde mange feil – spesielt til VIF-klanens fortvilelse.

Men enda større var fortvilelsen over Vålerenga-spillernes ferdigheter med ball. Der har Martin Andresen og hans trenerteam mye å jobbe med i høst. (©NTB)