Sharif trekker seg

 
<pTidligere statsminister Nawaz Sharif sier han trekker seg fra regjeringskoalisjonen i Pakistan.</p

Islamabad (NTB-Reuters-DPA): Tidligere statsminister Nawaz Sharif sier han trekker seg fra regjeringskoalisjonen i Pakistan. Dermed går den politiske krisen i landet fra vondt til verre.

– Det er en stor skuffelse, men jeg ser ingen tegn til håp om en bedring av situasjonen, sa den pakistanske eksstatsministeren på en pressekonferanse mandag.

Sharif anklager sin viktigste koalisjonspartner, avdøde eksstatsminister Benazir Bhuttos parti PPP, for gjentatte løftebrudd. Dette gjelder blant annet spørsmålet om hvem som skal bli landets neste president, framholdt han.

Sharif kunngjorde at hans parti PML-N nå vil foreslå eksdommer Saeed uz Zaman Siddiqi som ny presidentkandidat.

Nawaz Sharif har også vært uenig med regjeringskollegaene i PPP om gjeninnsettelsen av dommere som ble avsatt av tidligere president Pervez Musharraf. Men ifølge analytikere vil utmarsjen fra regjeringen neppe tvinge fram noe nyvalg i Pakistan.

PPP kan nemlig klare å samle nok støtte i nasjonalforsamlingen til å fortsette å styre. Det pakistanske regjeringssamarbeidet begynte å knake kraftig i sammenføyningen etter at Musharraf forrige mandag kunngjorde sin avgang som statssjef. (©NTB)


Les flere nyheter fra Asia og Midtøsten på Startsiden.