Bil tatt av steinras i Sunndal

Illustrasjonsfoto: Scanpix
<pEn mann som befant seg alene i en bil, ble rammet da det gikk et 100 meter bredt steinskred på riksvei 70 i Sunndal i Møre og Romsdal søndag kveld.</p

Sunndal/Oslo (NTB-Bodil Stein): – Ambulansepersonell er på stedet og tar seg av mannen. Vi vet foreløpig ikke noe om skadene, opplyser operasjonsleder Odd Nygård i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB ved 21-tiden.

Riksvei stengt

Riksvei 70 er stengt på strekningen Ålvundfjord-Sunndalsøra.

– Det er tre tunneler på strekningen Sunndalsøra nordover mot Kristiansund, og raset gikk ved åpningen av den andre tunnelen. Akkurat nå er det kaotisk på ulykkesstedet. Det er fortsatt rasfare, opplyser Nygård.

Alt av tilgjengelig mannskap var søndag kveld på stedet.

Svært rasutsatt

Oppdølstranda i Sunndal er en av de mest rasutsatte veistrekningene i landet, uttalte leder i Nasjonal rassikringsgruppe Åshild Kjeldsnes, til NRK i fjor.

I april i år aksjonerte skoleelever fra Sunndal ungdomsskole med å dele ut informasjonsmateriell til fylkestinget i Møre og Romsdal for å få rassikret den utsatte strekningen.

Strekningen ved Oppdølstranda er så utsatt at foreldreutvalget ved Ålvundeid barneskole i vår krevde to skolebusser for å redusere konsekvensene hvis et steinras skulle treffe den ene skolebussen.

Både elevene og samferdselsutvalget i Møre og Romsdal mener det bare er en fullgod løsning som kan løse problemet, nemlig én lang tunnel på hele strekningen der det i dag er tre tunneler.

15. april i år vedtok fylkestinget i Møre og Romsdal en samlet anbefaling om strakstiltak og at den rasutsatte Oppdølstranda skal prioriteres av politikerne. (©NTB)