Søker etter passasjer

Stasjonssjef Ove Sem og seksjonsleder Terje Lunde ( til høyre) ved Sør-Trøndelag politidistrikt søker et vitne i saken hvor en mann brutalt ble drept lørdag.(Foto: Ned Alley / SCANPIX) Les mer Lukk

<pPolitiet ønsker kontakt med et vitne som ble observert i bilen til 46-åringen som natt til lørdag ble skutt og drept i Ringvålveien i Trondheim.</p

Trondheim/Oslo (NTB-Ole-Tommy Pedersen):Mannen politiet ønsker å komme i kontakt med har vitnestatus. Han skal ha satt seg i 46-åringens bil utenfor en Narvesen-kiosk i Søndregate i Trondheim ved 01-tiden.

– Mannen er trolig den siste som har vært i kontakt med 46-åringen i forkant av hendelsen, men har ikke nødvendigvis noe med selve drapet å gjøre, sier etterforskningsleder Terje Lunde ved Sentrum politistasjon i Trondheim til NTB.

Han mener vitnet er svært viktig for framgangen i en etterforskning politiet betegner som helt åpen.

Den 46-årige mannen ble drept med en rekke skudd i en avsidesliggende del av Ringvålveien i Heimdal i Trondheim. Mannen ble funnet død i døråpningen på førersiden av sin hvite 1990-modell Peugeot 605, som politiet også er interessert i observasjoner om i det aktuelle tidspunktet.

Drapsvåpenet ikke funnet

Peugeoten ble sist observert i sentrum klokken 01.00, og meldingen om drapet kom til politiet 01.24. Det tar i overkant av et kvarter å kjøre de 15 kilometerne fra Søndregate til åstedet på Heimdal, anslår politiet.

Natt til søndag undersøkte kriminalteknikere offerets bil for DNA og fingeravtrykk. Flere personer fra offerets omgangskrets ble innkalt til avhør og bedt om å avgi DNA-prøver.

– Vi har sikret oss en del spor på åstedet, men ønsker ikke å gå ut med dette av hensyn til etterforskningen, sier Lunde.

– Kulene har foreløpig ikke vært til kriminalteknisk undersøkelse. Slikt tar tid, og vi har hittil konsentrert oss om bilen. Det kan dreie seg om et etthåndsvåpen, og det kan være et tohåndsvåpen. Vi har heller ikke fått slått fast om alle kulene stammer fra samme våpen, sier Lunde til NTB.

Politiet ønsker også kontakt med føreren av en John Deere-traktor som passerte avdødes bil i Heimdal på det aktuelle tidspunktet.

Usedvanlig brutalt

Politiet betegner drapet som usedvanlig brutalt. Et vitne adressa.no har snakket med har hørt fem eller seks skudd.

– Rett etter det siste skuddet så jeg en bil med nærlysene på stå ved veikanten. Jeg hørte noen stemmer, men ikke hva som ble sagt eller hva slags språk det ble snakket på. Det var ikke opphisset prat, uttalte vitnet til avisa lørdag.

En av politiets teorier er at 46-åringen kjørte pirattaxi i Trondheim den aktuelle natten, og at drapet kan ha skjedd som følge av en uoverenskomst i den forbindelse.

Mandag skal politiet avhøre flere vitner i saken, og fortsette gjennomgangen av overvåkingsopptak fra ulike butikker og lignende i Trondheim. (©NTB)