Fjellklatrere savnet etter skred

 
<pNi fjellklatrere er savnet etter et stort snøskred på Mont Blanc søndag. Tre andre fjellklatrere ble skadd i skredet.</p

Skredet, som var 200 meter langt og 50 meter bredt, gikk på den franske siden av fjellet. Det skal ha blitt startet av en isblokk som falt ned en fjellside.

– En gruppe fjellklatrere ble tatt av skredet. De var bundet sammen. Ni er savnet mens åtte andre er brakt til sykehus med skader, sier en politimann på stedet.

De skadde, tre italienere og fem franskmenn, får besøk av Frankrikes innenriksminister Michèle Alliot-Marie som bestemte seg for å reise til ulykkesstedet i Alpene søndag.

Fransk politi og det italienske sivilforsvaret leder redningsaksjonen der tre helikoptre og spesialtrente hunder deltar.

Ifølge fransk politi er fem av de savnede østerrikere, mens to er sveitsere. Nasjonaliteten til de to resterende er foreløpig ikke kjent.

Mont Blanc er Alpenes høyeste fjell og ligger på grensen mellom Italia og Frankrike.

Fjellet ble med sine 4.807 meter lenge regnet som Europas høyeste, men etter Sovjetunionens oppløsning har 5.642 meter høye Elbrus i den russiske delen av Kaukasus overtatt den posisjonen.