– Usedvanlig brutalt drap

Stasjonssjef Ove Sem og seksjonsleder Terje Lunde (til høyre) ved Sør-Trøndelag politidistrikt sier at etterforskningen er helt åpen etter at en mann ble skutt og drept på Heimdal i Trondheim natt til lørdag. Foto: Ned Alley / SCANPIX Les mer Lukk

<pDen 46 år gamle mannen av somalisk opprinnelse som ble funnet drept i Trondheim natt til lørdag, var utsatt for et usedvanlig brutalt drap.</p

Trondheim/Oslo (NTB-Skjalg Fremo og Marius Helge Larsen): – Offeret var påført en rekke skudd, mer enn fem. Jeg har jobbet med drapsetterforskning i en rekke år, og jeg har aldri sett noe lignende, forteller etterforskningsleder Terje Lunde ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Han kan foreløpig ikke opplyse hvor på kroppen til den drepte skuddene var plassert. Flere personer har hørt mange skudd, men ingen har sett handlingen som skjedde på en veistrekning som er litt avfolket.

– Det bor folk like før og etter drapsstedet, men ikke akkurat der drapet fant sted, sier Lunde.

Den 46 år gamle familiefaren ble funnet skutt og drept i døråpningen til en bil på Heimdal.

Mannen ble funnet i Ringvålveien, ved førerplassen på en hvit Peugeot 605 som han står oppført som eier av.

– Vi har ikke fått undersøkt bilen ennå, det er neste arbeidsoppgave, men først må mannskapene hvile litt, så vi begynner ikke med dette før søndag morgen, sier Lunde.

Politiet har ikke funnet noe drapsvåpen og er i ferd med å iverksette en bred informasjonsinnhenting. Flere vitner skal avhøres og en mulig rundspørring vurderes også.

Vil ha tips

– Etterforskningen er helt åpen. Politiet er fortsatt svært interessert i tips og opplysninger fra publikum, sier Lunde

Han ber personer som tror de sitter inne med relevant informasjon, om å ringe tipstelefonen på 48 88 73 18.

De tekniske undersøkelsene på åstedet ble avsluttet lørdag ettermiddag, men den taktiske etterforskningen pågår for fullt. Den drepte ble obdusert lørdag ettermiddag ved St. Olavs hospital.

– Hyggelig person

Politiet har fortsatt ingen sikker identifisering, men opplyser i en pressemelding at alt tyder på at det er en 46 år gammel familiefar med somalisk bakgrunn bosatt i Trondheim. Mannen hadde norsk statsborgerskap.

– Jeg kjente ham som en hyggelig person, sier Ismail Mahamed Muhyadin som er talsmann for det somaliske miljøet i Trondheim.

– Jeg håper den som har begått ugjerningen blir tatt og stilt til ansvar, sier Muhyadin til adressa.no. Han var lørdag i kontakt med den dreptes familie for å kondolere.

Politiet har varslet Trondheim kommunes kriseteam, med tanke på den videre utvikling av saken, og varsling av pårørende når drapsofferets identitet er endelig fastslått. (©NTB)