Russland avviser kritikk

 
<pAll russisk militæraktivitet i Georgia er i overensstemmelse med våpenhvileavtalen, sier en russisk general og avviser kritikken av den russiske tilbaketrekkingen.</p

Russiske styrker sto lørdag fortsatt på georgisk territorium, men Moskva avviser at landet ikke overholder våpenhvileavtalen.

– Vi følger erklæringene som er avgitt av de politiske lederne og vil igjen understreke Russlands syn: Alle handlinger til de russiske fredsbevarende soldatene er i overensstemmelse med de seks prinsippene i avtalen Russlands og Frankrikes president undertegnet, sier Russlands viseforsvarssjef Anatolij Nogovitsyn.

Våpenhvileavtalen mellom Russland og Georgia ble forhandlet fram av Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Vesten har kritisert den russiske tilbaketrekkingen fra Georgia for å gå altfor seint.

Russland gjennomførte en tilbaketrekking til en såkalt sikkerhetssone ved Sør-Ossetia fredag, men lørdag sto fortsatt russiske soldater ved den georgiske havnebyen Poti, og de bemannet en kontrollpost nord for byen Gori.

Om lag 1.000 georgiere demonstrerte lørdag i Poti mot det fortsatt russiske nærværet ved byen. Om lag 20 soldater har gravd skyttergraver ved byen, men sa til demonstrantene at de er der som fredsbevarende soldater.

Russiske soldater kommer til å patruljere Poti selv om den ligger utenfor buffersonen russerne har opprettet ved Sør-Ossetia, sier Nogovitsyn, som mener dette er innenfor rammene av avtalen med Frankrike.

Russland anklager videre Georgia for å forberede geriljaangrep i utbryterregionen Sør-Ossetia.

– Georgiske spesialstyrker oppretter våpenlagre med mål om væpnede angrep i konfliktsonen, hevder Nogovitsyn.