Hvitt pulver var ufarlig

Etterforskerne tok ingen sjanser da de undersøkte det hvite pulveret på McCains valgkampkontor. Foto: Scanpix  Les mer Lukk

<pEtt av valgkampkontorene til republikanernes presidentkandidat John McCain ble evakuert torsdag, etter at det mottok et truende brev som inneholdt et ukjent hvitt pulver.</p

Brevet ble funnet på et valgkampkontor i en forstad av Denver i Colorado. Politiet ble straks varslet og bygningen ble evakuert mens etterforskere rykket inn.

Pulveret viste seg imidlertid å være av den ufarlige sorten. Avsenderen var en fange i et nærliggende fengsel, opplyste politiet senere.

Kort tid etter gikk alarmen også ved et valgkampkontor i Manchester i New Hampshire, men der viste det seg å være falsk alarm og noe pulver ble ikke funnet.

McCain var på hytta i Arizona torsdag, og ingenting tyder på at brevtrusselen var rettet mot for ham personlig.

Fem mennesker ble drept da ukjente sendte brev med miltbrannbakterier til flere ledende politikere og journalister i USA etter terrorangrepene mot USA i 2001.

Den eller de som sto bak brevene, ble aldri funnet, men en høytstående ansatt ved et av Pentagons forskningslaboratorier begikk nylig selvmord da han fikk vite at han ville bli siktet i saken. (©NTB)