21-åring siktet for drap på foreldrene

Lensmann Jostein Rindal (t.h.) i Hemne sa på en pressekonferanse fredag formiddag at en 21 år gammel mann fra Hemne skal framstilles for varetektsfengsling lørdag, siktet for forsettlig drap etter at foreldrene hans ble funnet døde i boligen sin på Kyrksæterøra torsdag kveld. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Les mer Lukk

<pEn 21 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på foreldrene etter at en 67 år gammel mann og en 55 år gammel kvinne ble funnet døde i et hus på Kyrksæterøra i Hemne torsdag kveld.</p

Kyrksæterøra (NTB): Mannen skal gjennomgå psykiatrisk undersøkelse fredag for å finne ut om han kan avhøres av politiet, opplyser lensmann Jostein Rindal i Hemne.

På en pressekonferanse på Kyrksæterøra fredag opplyste politiet at den siktede tidligere har vært i kontakt med psykiatrien. Han skal framstilles for varetektsfengsling lørdag, opplyser lensmann Rindal.

Ringte politiet

Fordi den siktede mannen ennå ikke er avhørt, og de kriminaltekniske undersøkelsene ikke er avsluttet, ønsker politiet ikke å gi nærmere opplysninger om hvordan drapene skal ha skjedd.

Den siktede 21-åringen ringte selv politiet og varslet om det som hadde skjedd i foreldrenes bolig. Han sto og ventet i Kyrksæterøra sentrum til politiet kom og pågrep ham, ble det opplyst på pressekonferansen.

Alene om drapet

De drepte foreldrene er norske statsborgere, og de har i tillegg til 21-åringen en sønn som er eldre.

Det er ikke noe som tyder på at andre enn den siktede har vært med på drapet. Den siktede er ikke tidligere straffedømt.

Politiet vil ikke si noe om hvordan ekteparet er tatt av dage, men de drepte skal obduseres, og politiet regner med at resultatet av obduksjonen vil foreligge i neste uke. (©NTB)

Les også: Mann pågrepet etter to dødsfall