Ber helseministeren sjekke truser

<pKristelig Folkepartis helsepolitiske talskvinne Laila Dåvøy krever at helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) undersøker hvorfor menn får blemmer og byller i skrittet av svenske truser.</p

colourbox.com

Oslo (NTB): Flere menn i Norge har de siste dagene rapportert at de har fått blemmer og byller i skrittet etter å ha brukt Björn Borg-undertøy.

Et tilsvarende tilfelle i Sverige viser at undertøyet inneholder store mengder av en skadelig miljøgift. Dåvøy krever nå at norske myndigheter ser på saken.

– Nå krever jeg at helseministeren kommer på banen og sørger for å undersøke om det virkelig finnes miljøgift i dette undertøyet. Vi kan ikke ha slike skadelig produkter på markedet, sier Dåvøy til Dagbladet.

Hun sier saken er skremmende og ønsker rask gjennomgang.

– Mange foreldre er nok bekymret i forhold til at bokserne muligens inneholder en miljøgift som fører til blemmer nedentil, sier KrF-politikeren.

Men Rocky Af Ekenstam Brennicke ved Björn Borgs hovedkontor sier at selskapet selv har prøvd å teste undertøyet for skadelige stoffer, uten å ha funnet noe oppsiktsvekkende. Selskapet har nå satt i gang flere undersøkelser og nye analyser for å komme til bunns i undertøysaken.

Daglig leder Knut Sivertsen hos den norske distributøren av Björn Borg-merket, Seaport, sier at selskapet undersøker saken og vil komme tilbake med informasjon når man vet noe mer.

Helse- og omsorgsdepartementet vil ikke si noe om saken før det har mottatt KrFs formelle henvendelse. (©NTB)