Får helikopter med eget barskap

 Foto: Scanpix.
<pEt luksushelikopter med romslig barskap er statsminister Jens Stoltenberg og resten av regjeringens nye offisielle transportmiddel.</p

Statsminister Jens Stoltenberg har inngått en helikopteravtale for de neste tre årene med selskapet Nor Copter. Helikopteret som skal brukes er tidligere eid av prinsen i De forente arabiske emirater, Sheik Sultan Bin Khalifa Bin Zayed Al Nahyan. Prinsen har hatt et våkent blikk for bekvemmeligheter og har innredet helikopteret deretter. Blant annet med bekvemme stoler og et romslig barskap, skriver Dagens Næringsliv.

– Ved enkelte tilfeller vil det være nødvendig å benytte helikopter for at statsministeren skal kunne gjennomføre et så omfattende reise- og møteprogram som mulig, sier statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen til avisen.

Han var derimot ikke klar over at en arabisk prins var helikopterets tidligere eier.

Timesprisen for helikopteret er 15.500 kroner eksklusive moms, og rammeavtalen er på 750.000 kroner. Helikopteret er samme typen maskin som benyttes av luftambulanse og politi.

– Jeg tror det vil være veldig nyttig for statsministeren på reiser rundt i distriktene hvor alternativet er lange bilturer, sier daglig leder Stein Erik Warren i Nor Copter. (©NTB)