Vil ikke være verdens lengste

Bao Xishun er igjen verdens høyeste mann etter at ukraineren Leonid Stadnyk ikke orket maset rundt hans person. Her er Xishun sammen med verdens kanskje minste mann, He Pingping. (Foto. Scanpix) Les mer Lukk

<pKinesiske Bao Xishun har med sine 236 centimeter gjenerobret tittelen som verdens lengste mann.</p

New York (NTB-Reuters): Ukraineren Leonid Stadnyk skal rett nok være hele 257 centimeter lang, men er lei alt maset og nekter å la seg måle av Guinness World Records.

Guinness godtar ikke lenger forsikringene fra Stadnyks lege, men har innført nye retningslinjer og krever å få gjennomføre seks målinger i løpet av en dag, både stående og liggende, for å fastslå den eksakte lengden.

Stadnyk sier nei, er bare glad til for å slippe mer oppmerksomhet og vil verken fly til London eller la Guinness-folkene komme hjem til landsbyen i Ukraina der han bor sammen med moren.

Bao Xishun elsker derimot oppmerksomhet og lever av inntektene fra opptredener og sponsoroppdrag. Han jubler derfor over å ha gjenerobret tronen.

Selv Bao blir imidlertid for smågutt å regne, sammenlignet med amerikaneren Robert Wadlow som døde i 1940. Han var hele 272 centimeter på sokkelesten og er det lengste mennesket som noensinne har levd på jorda, ifølge Guinness World Records. (©NTB)


Les flere nyheter fra Asia på Startsiden.