Cejudo lever den amerikanske drømmen

 
<pHenry Cejudos foreldre kom til USA som illegale innvandrere, men nå lever han den amerikanske drømmen som olympisk mester.</p

Cejudos kom ulovlig fra Mexico til USA. Tirsdag sikret han USA en overraskende gullmedalje i fristilbryting. Han brast i gråt da finalen mot japanske Tomohiro Matsunaga var vunnet, og tullet seg inn i et amerikansk flagg.

– Jeg føler at jeg lever den amerikanske drømmen. USA er mulighetenes land, og jeg er glad for å få representere det, sa Cejudo, som bare hadde én stor internasjonal konkurranse bak seg.

21-åringen droppet universitetsstipend for å konsentrere seg om å bli OL-bryter. Han ble nummer 31 i fjorårets VM, hans eneste tidligere stevne på ypperste nivå. Tirsdag tok han en svært overraskende seier.

– Jeg satte meg et mål og har jobbet hardt for å nå det. Dette føles så godt for meg med en mexicansk-amerikansk bakgrunn. Det er ikke mange som får oppleve dette, sa han.

21-åringens seier i 55-kilosklassen betyr at USA har vunnet gull i fristilbryting de ni siste gangene landet har sendt brytere til OL. Bronsevinnere ble verdensmester Besik Kudukhov fra Russland og Radoslav Velikov fra Bulgaria.

Mavlet Batriov forsvarte OL-tittelen sin i 60-kilosklassen da han beseiret ukrainske Vasyl Fedorysjin i finalen. Batirov vant begge perioder. Bronsevinnere ble Seyedmorad Mohammadi fra Iran og Kenichi Yumoto fra Japan. (©NTB)