Baby våknet opp fra døden

(Illustrasjonsfoto: Colourbox) Les mer Lukk

<pEn knøttliten israelsk jente, som legene avskrev som dødfødt og la i kjølerommet på likhuset, var likevel i live da foreldrene kom for å ta et siste farvel drøyt seks timer senere.</p

Tel Aviv (NTB): 26 år gamle Faiza Majdub kunne ikke tro sine egne øyne da den lille jenta hennes rørte på seg etter å ha blitt pakket ut av likkledet, skriver den israelske avisa Haaretz.

I all hast ble den fortidligfødte babyen flyttet til intensivavdelingen på Western Galilee Hospital i Nahariya mandag, der sjokkerte leger måtte konstatere at hun var i live.

Tirsdag morgen ebbet imidlertid det lille livet ut, og jenta døde i morens armer.

Skjødesløse

Jentas far Ali Majdub er ikke nådig i sin kritikk og mener at legene og sykehuset har mye å svare for.

– Etter min mening var de alt for skjødesløse da de så raskt proklamerte datteren min for død. Det er underlig hvordan et barn på 600 gram, som er på størrelse med håndbaken min, vender tilbake til livet helt av seg selv, sier han.

Hadde det ikke vært for at Faiza Majdub insisterte på å få se datteren før hun ble stedt til hvile, kunne den lille jenta ha blitt levende begravd.

– Da jeg kom på likhuset for å hente henne, var kroppen pakket inn. Kona mi fikk et innfall og ba om må få se henne. Til å begynne med forsøkte jeg å få henne fra dette for ikke å knuse hjertet hennes, men til slutt ga jeg etter. Det var da hun innså at jenta rørte på seg, forteller Ali Majdub.

Puster ved egen hjelp

Selv om den lille jenta mandag pustet ved egen hjelp, advarte sjefen for sykehuset, dr. Massad Barhoum, foreldrene mot å ha altfor store forhåpninger ettersom jenta ble født i 23. uke.

Et knapt døgn senere måtte hun da også oppgi kampen, selv om foreldre helt til det siste nektet å oppgi håpet.

– Vi har alt opplevd ett mirakel og håper på enda ett, sa faren mandag kveld.

Sykehuset har nå orientert det israelske helsedepartementet om saken, og overlater til dem å vurdere om saken skal granskes nærmere. (©NTB)


Les flere nyheter fra Midtøsten på Startsiden.