Erkjenner drapet

42-åringen som er siktet for drapet på en italiensk mann på Nordstrand i Oslo, innrømmer drapet. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Les mer Lukk

<p42-åringen som er siktet for drapet på en italiensk mann på Nordstrand i Oslo natt til lørdag, innrømmer drapet. </p

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Han skal ha forklart at sjalusi var motivet.

Mannen er siktet for forsettlig drap. Han har samtykket til varetektsfengsling i fire uker.

– Han har erkjent forholdene han er siktet for, og da er det naturlig at han samtykker til varetektsfengsling, sier 42-åringens forsvarer, advokat Tor Kjærvik, til NTB.

Sjalusi oppgis å være motivet for drapet, som skal ha skjedd da 42-åringen tok seg inn i leiligheten til sin eks-samboer og møtte en ukjent mann der.

– Jeg vil ikke gå noe inn i hans forklaring, for det er starten på en etterforskning og det er en rekke vitner som skal avhøres. Men det er riktig at dette for ham var en ukjent person, sier forsvareren.

Flere vitner

Eks-samboeren og hennes ni år gamle sønn skal ha vært vitne til knivdrapet.

– Vi har grunn til å tro at det er forhold rundt kvinnen som er årsak til drapet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder av volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Offeret er en 43 år gammel italiensk statsborger, som delvis var bosatt i Norge. Den drapssiktede er norsk statsborger.

Brutalt drap

Det var klokken 3.47 natt til lørdag at naboer meldte fra til politiet om bråk i en leilighet på Nordstrand. 42-åringen ble pågrepet like etterpå.

– Da politiet kom til stedet, påtraff de en mann med kuttskader og blodige klær, sier Rohde.

Da politifolkene tok seg inn i leiligheten, fant de en død mann som var stukket med kniv. Drapet skal ha vært meget brutalt.

En nabo våknet av barneskrik.

– Det var like før klokka 4. Jeg sto opp, og hylingen ble sterkere. Så hørte jeg desperate kvinneskrik. Jeg gikk ut og så en mor og hennes sønn stå på verandaen utenfor leiligheten, sier naboen til VG Nett.

Ifølge naboen skal 42-åringen ha stått utenfor leiligheten før politiet kom, med en telefon i hånden og påstått at han hadde drept en mann.

– Burde fått hjelp

Den drapssiktede mannen skal i flere år ha hatt psykiske problemer. Det forteller mannens tidligere kone til VG Nett.

– Etter flere vonde episoder ba vi om hjelp. Da fikk han ett år med behandling og samtaler hos psykolog. Dessverre var ikke det nok, og jeg føler at systemet burde bidratt mer. Da kunne dette og mange lignende tragiske utfall vært unngått, sier hun.

Kvinnen forteller at mannens ustabile psykiske helse var grunnen til at hun avsluttet forholdet med ham.

– Han utøvde vold mot meg flere ganger. Den siste gangen kunne det gått ille, forteller hun.

Ingen av hendelsene skal ha blitt anmeldt. (©NTB)