Kom bakfra og vant

Stabæks Veigar Pall Gunnarson scorte to da laget hans vant 4-1 over Strømsgodset i kvartfinalen i cupen. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pBergdølmo ga Strømsgodset ledelsen, men Farnerud, Nannskog og Gunnarsson (2) vendte og sikret 4-1 for Stabæk i cupens kvartfinale.</p

Bekkestua (NTB): Strømsgodset tok ledelsen mot et Stabæk-lag som i en time virket uinspirert. Men så våknet angrepslaget Stabæk og fire mål senere var semifinalebilletten sikret.

Det ble en kjedelig førsteomgang på Nadderud. Stabæk åpnet kampen friskt, men mistet intensitet utover omgangen. Hjemmelaget var best, men det var Strømsgodset som tok ledelsen.

40 minutter sto det på klokka da laget fra Drammen fikk hjørnespark. Steffen Nystrøm slo det hardt inn foran mål fra venstre. Der sto André Bergdølmo og han styrte ballen i mål på smått akrobatisk vis.

Offensivt bytte

Jan Jönsson var ikke fornøyd med første omgang, og byttet i pausen Jon Inge Høiland med Daniel Nannskog. Det skulle vise seg å være en svært riktig avgjørelse av lagets svenske trener.

Omgangen startet i samme spor som den forrige sluttet, med mye slurv og lavere intensitet enn man er vant til på Nadderud. Det ble noen skudd på Espen Johnsen i målet til Godset, men målvakten er god på streken og holdt unna.

Men det skulle ikke vare for gjestene. Stabæk fikk frispark etter 64 minutter og Gunnarsson løftet inn i 16-meteren. Etter litt fram og tilbake landet ballen foran Pontus Farnerud som på sitt andre skuddforsøk for kvelden fikk sitt første Stabæk-mål.

Stabæk våknet

Plutselig var intensiteten tilbake og serielederen virket ekstremt målfarlige igjen. Bare fem minutter tok det før det forbedrede Stabæk-laget ble belønnet med et nytt mål. Alanzinho fikk ballen og sendte av gårde en stikker i retning Nannskog. Svensken nølte ikke og puttet ballen sikkert i målet.

Etter 82 minutter var det duket for en islandsk kombinasjon. Innbytter Palmi Palmason sto utenfor 16-meter og nikket ballen bak forsvaret. Der ventet Veigar Pall Gunnarsson som satte ballen mellom beina til Johnsen. Dermed sto det 3-1 til hjemmelaget og kampen var avgjort.

Gunnarsson rakk å bli tomålsscorer da han la på til 4-1 to minutter før full tid. Etter fire mål i en omgang er Stabæk klar for semifinalespill.

Kan de blå fra Bærum sikre seieren i både cupen og serien? (©NTB)