Chelsea knuste til

Joe Cole åpnet ballet da han klinte ballen inn bak David James i Portsmouth-målet. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pBanket Portsmouth sønder og sammen. Se målene på ABC TV.</p

SE ALLE MÅLENE FRA PREMIER LEAGUE HER

London (NTB): Han har ledet Brasil til VM-gull og Portugal til EM-finale, men skeptikerne tror Luiz Felipe Scolari får det tøft som Chelsea-trener. Men ligaåpningen kunne neppe vært bedre.

For Chelsea spratt ut av startblokkene og lekte seg til 4-0-seier mot et sjanseløst Portsmouth. Et lekende, pasningssterkt og offensivt Chelsea gjorde som de ville – og sendte et kraftig skremmeskudd til rivalene. Det gir 59 år gamle Scolari arbeidsro – akkurat slik han trenger.

For i England skal manageren måle krefter med en Sir Alex Ferguson som abonnerer på ligagull og Arsenals svært dyktige franskmann Arsène Wenger. Det var ikke spilt 12 minutter på Stamford Bridge før Joe Cole ble spilt nydelig fri av Michael Ballack og enkelt kunne sette 1-0 bak David James i Pompey-målet.

Kommer Kaká?

Portsmouth har ikke vunnet borte mot Chelsea siden 1955 – 53 år. Søndag var de aldri i nærheten av poeng mot et Chelsea-lag som virket mer tent og samspilt enn de ofte viste i fjorårssesongen der José Mourinho ble vippet ut til fordel for den tause Avram Grant.

Lørdag vant både Arsenal og Liverpool, men helt uten på imponere. Det bør også være godt nytt for Chelsea. Scolaris lag virket derimot klare til åpningen, og en kan jo bare tenke seg hvor trivelig det blir å se blåtrøyene dersom den brasilianske artisten Kaká ankommer fra Milan før sommervinduet stenger.

Dommen etter de første 90 minuttene i Premier League – ja, dette var imponerende Scolari. Men var det egentlig grunn til å forvente noe annet av en mann som har vært trener siden 1982?

Frisk Deco

En annen nykommer i Chelsea fikk også en fin start hos London-laget. Deco imponerte på midtbanen, og ligadebuten var komplett da han banket inn 4-0 fra skrå vinkel i sluttminuttene.

Backen José Bosingwa viste seg også fram fra en positiv side. Det lover godt for Roman Abramovitsj’ klubb.

Flere eksperter har lurt på om Nicolas Anelka kan levere varene denne sesongen. Franskmannen roet kritikerne med sin 2-0-heading etter 26 minutter, mens Frank Lampard fortsetter å score mål – denne gang iskaldt på straffespark rett før pause. (©NTB)


Les mer om Premier League på Startsiden.