Ruth imponerer i laser

Kristian Ruth (23) imponerte i søndagens OL-seilas. Bildet er fra 12. august. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pKristian Ruth (23) ligger på en imponerende åttendeplass i laser etter søndagens OL-seilas. Opp til bronseplass er det bare fire poeng.</p

Ruth var nummer åtte i søndagens ene seilas og ligger på samme plassering sammenlagt. Asker-gutten har overrasket stort så langt i lekene.

– Han gjør det veldig bra. Kristian har vært jevn som en klokke. Nå kan han øke risikoen litt på slutten, sa landslagstrener Espen Guttormsen til NTB.

Ruth får muligheten til å seile seg opp i sammendraget mandag. Tirsdag er det medaljeseilas for de ti beste, og da dobles poengene.

Det er jevnt i toppen, men fortsetter Ruth den stabile og gode seilingen, kan 23-åringen havne i medaljekampen.

– Sjansene er selvfølgelig der, så lenge det bare er åtte poeng til gull og fire til bronse. Kristian har vist at han er en mann for de store anledninger. Han har taklet dette bra til å være så ung, sa Guttormsen.

OL-seilasene har vært preget av dårlig vind, men søndag var det gode forhold. De norske seilerne skulle gjerne vært mer i aksjon.

– I dag var det veldig bra med vind. Vi er midt i et lavtrykk. Det var ganske likt med norske forhold, og vi skulle ønsket oss flere race i dag, sa Guttormsen.

Jannicke Stålstrøm ligger på tiendeplass i brettseilerklassen RS:X. Cathrine Gjerpen er nummer 28 i laser radial. Den norske ynglingen med Siren Sundby endte på niendeplass. (©NTB)


Les mer om Sommer-OL på Startsiden.