Pågrepet etter å ha truet med å skyte familien

<pVæpnet politi rykket ut mot Sørlietorget i Sarpsborg søndag hvor en mann truet med å skyte sin familie og familiens hund. Familien skal være uskadd og i sikkerhet.</p

Sarpsborg (NTB): En mann i 30-årene ble søndag pågrepet i Sarpsborg etter å ha truet med å skyte sin familie og familiens hund. Ingen personer ble skadd, og familien er i sikkerhet.

Klokken 10.30 fikk politiet beskjed om at flere skudd var blitt avfyrt inne i et bolighus rett utenfor Sarpsborg i Østfold.

Skjøt i luften

– En mann i 30-årene hadde dratt hjem til sin familie med pistol og truet med å skyte dem. Med mannen er det snakk om tre personer. Han hadde først avfyrt et skudd i luften. Familien hadde da rømt ut og løpt i sikkerhet. Etter det ble det avfyrt to skudd til inne i huset, sier operasjonsleder Tommy Antonsen i Østfold politidistrikt til NTB.

Mannen forsvant så av gårde i en bil, og politiet tok opp jakten. Flere patruljer ble varslet, og ferden fortsatte en stund rundt i Sarpsborg-området, før mannen stanset ved Tunejordet utenfor byen.

Pågrepet

– Vi hadde flere patruljebiler på stedet og fikk ringet inn mannen. Han satte pistolen mot hodet og ga uttrykk for at han skulle ta sitt eget liv. Politiet fikk snakket med ham på en slik måte at han la fra seg pistolen. Mannen ble så pågrepet, sier Antonsen.

Da politiet kom tilbake til bolighuset, viste det seg at familiens hund var blitt skutt. Men ifølge en veterinær er hunden i live, opplyser politiet.

– Dette var en meget dramatisk situasjon. Ti tjenestemenn var bevæpnet på dette oppdraget. Heldigvis endte situasjonen etter forholdene bra, sier Antonsen.

Familien mottok søndag krisehjelp og skal senere snakke med politiet. Bakgrunnen for mannens handlinger er foreløpig ukjent, men politiet har en mistanke om ruspåvirkning. (©NTB)